Despre CobVillageBine ati venit in Berca, jud. Buzau

Situat pe Valea Buzaului, la aproximativ 20 km de orasul Buzau, Cob Village este un mini complex de 5 case si un spatiu de servire a mesei (restaurant), care doreste prin insasi modul de constructie sa fie unic atat in tara, cat si in afara ei. Capacitatea de cazare este de 20 de camere, fiecare cu baie proprie. Scopul lui este de a dezvolta turistic zona, care din cauza infrastructurii si a promovarii insuficiente, a ramas inca virgina, dar care are foarte multe de aratat iubitorilor de natura si nu numai.

Casele sunt construite din cob, acel amestec de pamant lutos, nisip, paie si apa, care modelat cu grija de mana omului, poate sa transforme o constructie normala intr-un loc de vis care sa iti aminteasca cu placere de casa bunicilor sau sa te transpuna intr-o lume a povestilor, amintindu-ti de minunata lume a copilariei. Casele sunt orientate concentric pentru a te pastra in aceasta lume, pentru a te rupe de realitatea din jur, care te retranspune in cotidian.

Obiectivul Cob Village este de a arata tuturor ca poti adapta o constructie eco-friendly la confortul cotidian, ducand toate simtirile la un nivel superior, atat prin arhitectura caselor, cat si prin hrana sanatoasa pe care vrem sa o oferim si activitatile de recreere in mijlocul naturii.
Desi casutele par la fel, ele sunt unice, deoarece mana omului nu poate crea copii fidele. Nisele, sticlele, borcanele, parbrizele, pietrele si chiar salcamii folositi ca stalpi de rezistenta in constructia cladirilor dau unicitate fiecarei camera in parte.

Un alt element unic al complexului este acoperisul verde al restaurantului, el insusi un eco-sistem. In realizarea lui s-a urmarit aceeasi idée de apropiere fata de natura, insa la un alt standard, mai inalt, deoarece plantele nu sunt un simplu gazon, ci sedum de diverse culori si flori care impreuna ofera un peisaj minunat, perfect incadrat in zona.

Login Form